top of page
CLUBLIEFDE webversie.png

Wat is Clubliefde van RTL4?

Clubliefde promoot het sporten in teamverband onder jongeren en jonge gezinnen. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren steeds minder zijn gaan sporten. Overgewicht onder jongeren neemt alleen maar toe. Deze trends moeten een halt worden toegeroepen. Het bedrijfsleven heeft daarin een grote verantwoordelijkheid.

 

Sportverenigingen hebben er soms moeite mee om het hoofd goed boven water te houden, zichzelf te promoten en daarmee een aantrekkelijk alternatief voor de jeugd te zijn. Clubliefde heeft ten doel de zelfredzaamheid van de Nederlandse amateur-sportclubs te verhogen. Allereerst door de vereniging een mooi podium te bieden in een zorgvuldig gemaakt televisieprogramma van RTL4. Jongeren (13-18 jaar) kunnen zich aanmelden bij de redactie. Meedoen is gratis voor sportverenigingen. Een mooiere promotie voor de vereniging dan een half uur lang op de grootste televisiezender van Nederland zijn, is nauwelijks denkbaar.

 

Jochem van Gelder en zijn cameraploeg komen op een speel- of trainingsdag langs. We zien de club volop in actie. Hij praat met spelers, bestuurders én bezoekers over hun liefde voor de club. Want die is er. Van jong tot oud. En daar staat en valt alles mee. Wie zijn die die-hards die al jaren het gras maaien, de was doen of de kantine runnen? Wat maakt sporten met elkaar hier zo fijn? Wat verbindt de club? 

We helpen, met de hulp van specialisten, de club op weg door het aandragen van creatieve ideeën, kennis en waar mogelijk zelfs een concrete oplossing voor een klein probleem. Denk hierbij aan zaken als promotie van de club, ledenwerving, ledenadministratie, sponsors vinden en binden, verhogen van de sportieve prestaties, mogelijke besparingen en 'gezonde' keuzes die gemaakt kunnen worden. 

We komen op uitnodiging van het team dat zich hiervoor heeft opgegeven. Jouw team! We volgen jullie tijdens jullie sportieve prestaties en ondertussen horen we van jullie wat er in jullie ogen gedaan kan worden om de club nog sterker te maken. Daarmee gaan we aan de slag; op zoek naar oplossingen.

 

Meld je nu als vereniging aan en wie weet brengen we binnenkort wel een dag door bij jouw vereniging. Clubliefde is er voor alle soorten amateursport: van voetbal tot turnen en twirlen.

Jochem van Gelder

Clubliefde wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder. Jochem kennen we van 'Willem Wever' en de leugendetector uit 'Praatjesmakers'. Momenteel presenteert hij 'Later als ik Groot ben' en is hij kandidaat in 'Het perfecte plaatje'. 

Waar te zien?

Clubliefde is vanaf 15 april 2023 weer terug bij RTL4 met een serie van 6 afleveringen. Elke zaterdagmiddag om 17:00. Het programma wordt herhaald op televisie. We zijn er ook op VideoLand en op YouTube

AFLEVERINGEN