CLUBLIEFDE webversie.png

Wat is Clubliefde van RTL4?

Clubliefde helpt de zelfredzaamheid van de Nederlandse amateur-sportclubs te verhogen. Allereerst door de vereniging een mooi podium te bieden in ons programma. Een mooiere PR voor de vereniging kun jij je nauwelijks voorstellen. In dit positief opbouwende programma gaan we nooit met de zere vinger wijzen maar laten we vooral zien hoe het gesteld is met de ware liefde voor de club. Want die is er! We helpen op weg met creatieve ideeën, kennis en waar mogelijk een oplossing voor een klein probleem. We steken de handen in elk geval uit de mouwen met teams die zich aanmelden en die worden gekozen voor een uitzending. 

Jochem van Gelder en zijn cameraploeg komen op een speel- of trainingsdag langs. We zien de club in actie. Hij praat met spelers, bestuurders én bezoekers over hun liefde voor de club. Wat maakt sporten met elkaar hier zo fijn? Wat verbindt de club? Wie zijn die bijzondere vrijwilligers die altijd klaar staan voor de club en waarom doen ze wat ze doen? 

 

We komen op uitnodiging van het team dat zich hiervoor heeft opgegeven. Jouw team! Wat moet er in jullie ogen gebeuren om de club sterker te maken? Welk lek zou als eerste gedicht moeten worden? Dat kan van alles zijn. Van het aanscherpen van de sportieve prestaties tot aan het gezonder maken van de sportkantine. Maar ook de diverse mogelijkheden die er zijn om meer leden en donateurs te werven of om collectief te sparen voor de club komen aan bod. Aan de PR of reputatie van de vereniging moet mogelijk ook hoognodig iets gebeuren. Maar hoe dan? Kunnen er kosten bespaard worden door zaken net even anders te doen of te vervangen? En worden moderne communicatiemiddelen bij deze vereniging al goed benut?

 

In een serie van 6 afleveringen werpen we een brede blik op de vele mogelijkheden die er liggen. Concrete oplossingen voor de vereniging(en) waarbij we te gast zijn maar bovenal hopen we een bron van inspiratie te zijn voor alle sportievelingen en bestuurders van verenigingen die onze uitzendingen zien op televisie of op YouTube.

Jochem van Gelder

Clubliefde wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder. Jochem is bekend geworden met succesvolle televisieprogramma's zoals 'Willem Wever' en 'Praatjesmakers'. Momenteel presenteert hij het RTL4 programma 'Later als ik Groot ben' waarin we met kinderen uit de bovenbouw kijken naar hun droomberoep.

Waar te zien?

Clubliefde is vanaf zaterdag 11 september 2021 weer terug bij RTL4 met een serie van 6 afleveringen. Het programma wordt twee keer herhaald en is daarmee doorlopend te zien. We zijn er ook op VideoLand en op YouTube